Definitie: Wat zijn enkelboeien?

02-04-2019

Natuurlijk verwacht je de betekenis van enkelboeien te kunnen vinden op onze website. Onze webwinkel heet immers Enkelboeien.nl. Zoals de naam al suggereert gaat het om boeien voor om de enkels. Ze dienen om een persoon te bedwingen, zoals polsboeien of handboeien. Ze worden meestal gebruikt als onderdeel van een SM-spel. Soms zijn ze gemaakt van leer en opgevuld met zacht leer of nepbont voor comfort.

Enkelboeien hebben meestal een vergrendelingsmechanisme, een gesp of klittenbandstrips om ze op hun plaats te houden. Enkelboeien kunnen aan elkaar of aan een ander object worden bevestigd, afhankelijk van het spel waarvoor ze worden gebruikt.

HOE GEBRUIK JE ENKELBOEIEN?

Enkelboeien kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen alleen worden gebruikt om de enkels in bedwang te houden of met riemen over de middelhoge breedte om een ​​zogenaamde "frogtie" te creëren. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere bondage-artikelen zoals een spreidstrang. Veel enkelboeien worden geleverd met een karabijn haak of ketting voor extra veelzijdigheid. Ze kunnen ook voorzien zijn van een D-ring bevestiging of gesp.

Voor beginners zijn er enkelboeien met klittenband. Die zijn eenvoudiger te bevestigen en te verwijderen. Meer ervaren BDSM-ers kunnen de voorkeur geven aan afsluitbare enkelboeien. Ze geven meer macht aan de Dominante die de sleutel bewaart.

Enkelboeien zijn ontworpen met comfort in het achterhoofd, dus ze zijn veel veiliger dan handboeien. De zachte opvulling vermindert het risico op verwondingen, maar ze kunnen nog steeds schade aanrichten. Gebruik enkelboeien altijd volgens de gebruiksaanwijzing en laat de geboeide persoon nooit alleen.

Bekijk ook eens
Hudson Enkelboeien

€ 15,96 € 19,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Fetish enkelboeien

€ 37,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Verstelbare Nek- en Enkelboeien

€ 19,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Metalen Enkelboeien

€ 22,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Strict Leather Locking Wrist and Ankle Spreader Bar

€ 199,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis